KLIK [X] 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close

Bibik Kurang Ajar Dera Ibu Majikan Berusia 96 Tahun Berjaya Dirakam oleh CCTV

loading...

Bibik Kurang Ajar Dera Ibu Majikan Berusia 96 Tahun Berjaya Dirakam oleh CCTV


Seorang pembantu rumah warga Indonesia berusia 25 tahun yang dikenali sebagai Murni Panengsih, yang menjaga seorang wanita tua selama hampir dua tahun, telah berjaya dirakam oleh CCTV majikannya ketika dia berulang kali menyerang seorang wanita berusia 96 tahun yang terlantar di rumah majikannya di Singapura Pada 5 September.

Murni mengaku bersalah terhadap lima daripada 15 pertuduhan kerana menyebabkan kecederaan terhadap wanita berusia 96 tahun pada 17 September tahun lepas.
Serangan kejam itu terdedah pada tahun lepas pada 17 September apabila anak perempuan mangsa melihat pembantu rumah tersebut memukul ibunya ketika melihat CCTV yang dipasang di dalam bilik.
Berikutan hal tersebut, majikannya telah menyiasal kelakuan pembatu rumah itu dengan memainkan semula semua rakaman yang berjaya dirakam oleh CCTV sebelum ini majikannya telah membuat laporan polis.
Murni kemudian mengakui beliau telah mendera ibu tua majikannya sejak Mei 2014, sebulan selepas dia mula bekerja dengan keluarga pada hujung tahun 2013.
Ketika bercakap kepada The New Paper, anak perempuan mangsa berkata, "Anda tak akan terfikir seseorang yang nampak baik dan berkelakuan sopan terhadap ibu anda boleh melakukan perkara sejahat itu di belakang anda."
Wanita tua tersebut bagaimanapun telahpun meninggal dunia.
Peguam bela Murni pula memetik laporan psikiatri oleh Dr John Bosco Lee, berkata Murni telah bekerja untuk keluarga selama kira-kira satu tahun dan 9 bulan dari Oktober 2013 dan "tidak diberikan hari untuk bercuti" dan juga terputus hubungan dengan anggota keluarganya di Indonesia, termasuk anak lelakinya berusia 4 tahun beliau.
Murni telah meminta majikannya untuk membenarkan dia pulang ke Indonesia, namun permintaannya ditolak kerana bon beliau adalah selama dua tahun dan majikannya mahu dia bekerja sehingga tamat tempoh, menurut laporan oleh Channel NewsAsia.
Pakar psikiatri itu juga mendapati Murni telah "dipisahkan daripada hubungan sosial, berhubung dengan keluarganya sejak beliau datang ke Singapura" dan menyebabkan dia menjadi lebih stress lagi malah kesihatan wanita tua ibu kepada majikannya yang semakin merosot telah meningkat beban kerja beliau.
Walau bagaimanapun, ia bukanlah alasan untuk seorang pembantu rumah berbuat demikian.

loading...

0 Response to "Bibik Kurang Ajar Dera Ibu Majikan Berusia 96 Tahun Berjaya Dirakam oleh CCTV"

Post a Comment