KLIK [X] 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close

"Saya Dikecam Teruk Seolah-Olah Saya Salah Seperti Bunuh Orang,"

loading...

#Salah seorang gadis yang didakwa memanjat papan tanda Ipoh di Jalan Kuala Kangsar yang menjadi viral di laman sosial telah meluhakan rasa kecewa selepas di menerima kecaman teruk seolah-olah dia melakukan kesalahan seperti membunuh orang, lapor Utusan Malaysia.

Beliau yang berusia 23 tahun berkata  dia juga ‘penat’ ekoran kecaman yang diterima itu.

#“Saya tak nak beri  keterangan langsung kat media. Saya penat kena kecam macam saya bunuh orang. Maaf,” katanya ringkas menerusi aplikasi WhatsApp.

Hasil tinjaun di laman Instagram miliknya, semua gambar yang memaparkan aksi dia dan rakan-rakan memanjat tanda tersebut, telah dipadamkan selepas ia tersebar di laman sosial.

#Difahamkan merupakan seorang gadis yang selalu menyertai aktiviti lasak seperti mendaki bukit, selam skuba dan mengembara.

Tindakan gadis tersebut bersama sekumpulan rakannya yang rata-rata terdiri daripada gadis, memanjat papan tanda Ipoh disifatkan cukup membahayakan kerana perkataan itu dipasang pada bukit batu kapur setinggi 61 meter.

#Malahan, struktur perkataan Ipoh tersebut terdiri daripada binaan setinggi enam meter dan berada pada ketinggian 67 meter itu boleh mengundang bahaya kerana didaki tanpa sebarang penggunaan tali keselamatan. - Siakapkeli.my
loading...

0 Response to ""Saya Dikecam Teruk Seolah-Olah Saya Salah Seperti Bunuh Orang,""

Post a Comment