KLIK [X] 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close

(VIRAL) " Ibu Tahu Kau Tak Kuat, Tapi Tolong Lah Jadi Kuat "

loading...

#Ituah luahan seorang ibu kembar tiga,dimana salah seorangnya disahkan mengalami  Biliary Atresia.
Setiap pasangan suami isteri mengimpikan perkahwinan mereka dikurniakan anak sihat dan mampu menerokai dunia yang menyeronokkan.
#Itu juga harapan Muhamad Adli Sulaiman, 31, dan Siti Noraini Ainol Khak, 32, apabila dikurniakan anak kembar tiga.
Namun, kegembiraan dikurniakan anak kembar tiga itu tidak bertahan lama apabila seorang daripadanya disahkan mengalami Biliary Atresia atau kegagalan fungsi hati.
#Muhamad Adli yang bekerja sendiri berkata, anaknya Qaseh Amanda, 8 bulan, dikesan menghidap penyakit itu ketika beberapa hari dilahirkan selepas demam kuningnya semakin teruk.
“Doktor di Hospital Sultan Haji Ahmad Shah (HOSHAS), Temerloh, memberitahu anak saya mengalami penyakit Biliary Atresia dan perlu mendapat rawatan di Hospital Kuala Lumpur (HKL).
#Selain Amanda mangalami kegalalan Fungsi Hati,bayi berusia 8 bulan itu juga mengalami kerosakan kerosakan hempedu yang dikesan selepas dilahirkan.
Dimaklumkan dari Siti Noraini mereka memerlukan dana RM160,000 untuk menjalani pembedahan tetapi buat masa ini mereka berulang alik ke Hospital Kuala Lumpur untuk rawatan dan ubat anak mereka.
#Terdahulu “Kerajaan Negeri Pahang telah menghulurkan sumbangan RM5,000 dan diharap orang ramai turut sudi menghulurkan bantuan kepada Amanda. Sekiranya mereka sudah sahkan mahu jalani pembedahan nanti, InsyaAllah kerajaan negeri akan lakukan yang terbaik bagi memyokong keperluan Amanda.katanya
#Bagaimanapun ketiga beradik ini berkata Memohon kepada ramai untuk mendoakan kesihatan anaknya serta mendoakan dia dan suaminya untuk terus tetap kuat dengan dugaan yang mereka hadapi bersama.
loading...

0 Response to "(VIRAL) " Ibu Tahu Kau Tak Kuat, Tapi Tolong Lah Jadi Kuat ""

Post a Comment